Βιτριόλι, τελικά, η εκλογή Σαμαρά?

Καιρό είχα να ασχοληθώ με το πολιτικό προσκήνιο.

Μέλημα μου δεν είναι να αναδείξω τους ''Πρωταγωνιστές'' της προηγούμενης περιόδου, αλλά τους ''αφανείς'' ήρωες ή καλύτερα εκείνους που επηρεάστηκαν άμεσα από τις εξελίξεις.

Η εστίαση μου , λοιπόν, αφορά τον κ. Καρατζαφέρη και το κόμμα του.

Σε όλη την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, την εβδομάδα της εκλογής του Αντώνη Σαμαρά στον προεδρικό θώκο της Νέας Δημοκρατίας, προέβη σε μια σειρά επιθετικών δηλώσεων, με αποδέκτες πολιτικούς αντιπάλους και όχι μόνον.

Αρχικά πρέπει να αναφερθούν όλες του οι δηλώσεις για να ξέρουμε περί τίνος πρόκειται...

Την επομένη της εκλογής του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώτος ο οποίος έκανε δηλώσεις επί του θέματος εκλογής ήταν ο κ. Καρατζαφέρης. Στις δηλώσεις του αυτές, αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά με τον λαϊκίστικο όρο ''πολυκατοικία'' θέλοντας αφενός να περιγράψει την ενιαία δεξιά παράταξη, αφετέρου να αποστείλει το σαφές μήνυμα στον νεοεκλεγέντα Σαμαρά περί συνεργασίας των δύο αυτών συντηρητικών κομμάτων, με στόχο την ενοποίηση τους σε ένα Συντηρητικό Συνασπισμό που θα εκτεινόταν πολιτικά από την ''κεντρώα'' παράταξη έως τις παρυφές της ακροδεξιάς.

Τις επόμενες πια ημέρες επιδόθηκε σε μια προσπάθεια λασπολογίας έναντι των άλλων παρατάξεων με αποκορύφωμα την επίθεση έναντι του Συνασπισμού.

Ο πρώτος του στόχος αποτέλεσε το κυβερνών κόμμα Πασοκ και ειδικότερα την κυβέρνηση του σχετικά με την εξαγγελία περί προθέσεως εκ μέρους της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει περίπου 2 εκατομμύρια μετανάστες και να τους δοθούν και πολιτικά δικαιώματα.

Μια κυβέρνηση , η οποία δεν έχει συμπληρώσει ούτε τις πολυσυζητημένες 100 ημέρες διακυβέρνησης και ιδίως μετά από μια εκλογική νίκη της τάξεως των 10 ποσοστιαίων μονάδων, προσπάθησε να την απαξιώσει και να ζητάει από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να μην υπερψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κάρολο Παπούλια και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές τον Μάρτη, την στιγμή μάλιστα κατά την οποία η οικονομία είναι σε τόσο δεινή κατάσταση και απειλούμαστε με Πτώχευση.

Ο αμέσως επόμενος στόχος του ΛΑ.Ο.Σ. αποτέλεσε το κόμμα του Σύριζα και ειδικότερα, ο πρόεδρος του αριστερού κόμματος, Αλέξης Τσίπρας. Ο λόγος της στοχοποίησης Τσίπρα αφορούσε ένα άρθρο του τελευταίου σε μια εφημερίδα στο οποίο ανέλυε τις απόψεις του για τα γεγονότα του προηγούμενου Δεκέμβρη. Μέσα σε όλα τα άλλα αισχρά που επικαλέστηκε ο κ. Καρατζαφέρης, μετά από έναν έντονο διάλογο που είχε με τον κ. Τσίπρα στην Βουλή, στον ναό της Δημοκρατίας, είπε στον κ. Τσίπρα πως η ''πολυκατοικία'' που υπάρχει στην δεξιά παράταξη δεν έχει τουλάχιστον κόκκινο φωτάκι. Δηλαδή έχει χάσει κάθε έννοια πολιτικής αξιοπρέπειας ο κ. Καρατζαφέρης.

Το τελευταίο θύμα του όμως δεν υπήρξε ούτε πολιτικός του αντίπαλος, ούτε και τον έχει ενοχλήσει με την συμπεριφορά του. Ή μήπως τον έχει ενοχλήσει???

Αναφέρομαι στην αναίτια, οργανωμένη και απροκάλυπτη επίθεση, τόσο από τον ίδιο τον κ. Καρατζαφέρη όσο και από όλο του τον πολιτικό σχηματισμό, στην συνδικαλίστρια καθαρίστρια Βενετία Μανωλοπούλου. Η τελευταία βέβαια , είχε κάνει το , παρ' ολίγον, θανάσιμο ατόπημα, να δεχτεί επίθεση με βιτριόλι και όχι μόνον να ντρέπεται για αυτό, να μας επιδεικνύει με περισσό θράσος και το αυτοκίνητο της!!!

Με το δίκιο του λοιπόν, ο αρχηγός της παράταξης που επικαλείται το ρητό ''Πατρίς , Θρησκεία, Οικογένεια'' προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:

«Θέλω να εκφράσω κι εγώ τη συμπάθειά μου στην καθαρίστρια, τη συνδικαλίστρια γι’ αυτό που έγινε στο αυτοκίνητό της. Βέβαια, όταν μιλάμε για κρίση στην οικονομία και μία καθαρίστρια έχει ένα αυτοκίνητο αρκετά ακριβό, δείχνει ότι ίσως δεν υπάρχει τόση κρίση στα φτωχότερα στρώματα! Νομίζω ότι βιτριόλι στο αυτοκίνητο δεν δικαιολογεί να της χαριστεί ένα τριάρι! Μία γκαρσονιέρα ίσως!».


Μπράβο του και πάλι Μπράβο του.

Ο άνθρωπος είναι πολύ μπροστά. Βέβαια έκανε ένα σφάλμα.

Αν και είμαι πολύ ''μικρός'' για να κάνω υποδείξεις σε έναν άντρα του δικού του πολιτικού διαμετρήματος, ξέχασε να αναφερθεί και στην έταιρη συνδικαλίστρια καθαρίστρια, η οποία είχε δεχθεί και εκείνη επίθεση με βιτριόλι, την Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Έπρεπε λοιπόν μέσα στον γεμάτο ''ειλικρίνεια'' πολιτικό του λόγο, να αναφέρει πως καλύτερα εκείνη η αλλοδαπή, θα έπρεπε να είχε πεθάνει γιατί αφενός, είναι Βουλγάρα και όχι βέρα, καθαρή Ελληνίδα, αφετέρου την έχουμε τόσο καιρό στην Εντατική του Ευαγγελισμού , άρα στοιχίζει ένα κάρο λεφτά στον ΕΛΛΗΝΑ φορολογούμενο.

Ξέρω όμως ότι μέσα στην μεγαλοθυμία και την κουβαρντοσύνη του, έδωσε τόπο στην οργή.

Συμπερασματικά λοιπόν, έχω την αίσθηση, μην πω την βεβαιότητα, ότι όλες αυτές του οι κινήσεις, αν και σπασμωδικές, έχουν την ίδια ακριβώς ρίζα.

Την αίσθηση , όχι μόνον εκ μέρους του, ότι συρρικνώνεται και κινδυνεύει να χάσει την , όποια , επιρροή του στην Ελληνική κοινωνία.

Διότι η πολιτική ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά, στην ηγεσία στης Νέας Δημοκρατίας, του έκοψε τα ''πόδια''. Ο χώρος μέσα στον οποίο είχε αναδειχθεί ο κ. Καρατζαφέρης, ήταν ο χώρος της Ακροδεξιάς. Όμως το πολιτικό στίγμα του κ. Σαμαρά, σε αντίθεση με της κ. Μπακογιάννη, συγγενεύει με την ακροδεξιά περισσότερο παρά με τον κεντρώο χώρο.

Έτσι η Νέα Δημοκρατία θα συσπειρώσει γύρω από το πρόσωπο του νέου της προέδρου τους συντηρητικούς κύκλους.

Μέλημα, δηλαδή, του κ. Καρατζαφέρη είναι να αναδειχτεί ως ο κύριος εκπρόσωπος της ακροδεξιάς.

Μόνον έτσι δηλαδή μπορεί να δικαιολογηθεί και η επίθεση στο Πασόκ και στον Σύριζα αλλά και στην Βενετία Μανωλοπούλου. Προσπαθεί , τουλάχιστον για την ώρα άσκοπα, να επιπλεύσει στον χώρο της ακροδεξιάς. Αν δεν τα καταφέρει, να συσπειρώσει τους οπαδούς του, θα αναγκαστεί είτε να βγει εκτός Βουλής είτε να απορροφηθεί με τους όρους της Νέας Δημοκρατίας και να δημιουργηθεί ένας νέος πολιτικός συνασπισμός.

Το κακό στην όλη υπόθεση είναι, ότι ακραίες και γεμάτες μίσος απόψεις είναι κυρίαρχες τις τελευταίες μέρες στην χώρα μας, μόνο και μόνο για μικροπολιτικές διεκδικήσεις.

Την στιγμή κατά την οποία διάγουμε πάρα πολύ δύσκολες οικονομικά στιγμές και παράλληλα με δυσοίωνες προβλέψεις θα έπρεπε, τουλάχιστον πολιτικά, να είμαστε ενωμένοι και συσπειρωμένοι έναντι των προβλημάτων.


Είδομεν ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστουμε για το σχολιο. Μακαρι να μας ξαναρθεις.