Μετανάστης? Τί είν' τούτο...

Η προχτεσινή μέρα αποτελούσε την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών.

Κατά την γνώμη μου αυτό είναι μια εκδήλωση Τύψεων και Ενοχών της Δυτικής Κοινωνίας έναντι των καταπιεσμένων και χειραγωγημένων λαών, στην πλειονότητά τους αποτελούν τα "αναπτυσσόμενα" ( politically correct όρος ) Κράτη.

Καλές είναι και οι Παγκόσμιες Ημέρες και το βήμα που δίνουμε έστω και για μια μέρα στους μετανάστες παντώς είδους , είτε οικονομικούς είτε πολιτικούς , οι οποίοι έστω και από "σπόντα" μπορούνε να εκφράσουν ελεύθερα ( όσο γίνεται βέβαια ) την γνώμη τους και να προβάλλουν τα χιλιάδες, συχνά άλυτα, προβλήματα τους.

Αλλά τί κάνουμε για την ουσία και την ρίζα του Κακού όλων των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους ήδη εξαθλιωμένους, από τις κακουχίες και την μοίρα, μετανάστες?

Το μόνο που κάνουμε είναι είτε να τους φοβόμαστε είτε να αδιαφορούμε για την ύπαρξη τους , λες και δεν υπάρχουν.

Για να το θέσω καλύτερα, υπάρχουν άνθρωποι που κερδοσκοπικά επικαλούνται και προκαλούν τον φόβο στον κόσμο, ιδίως προς το άγνωστο και τους μετανάστες. Επίσης κινδυνολογούν και τρομοκρατούν τον πληθυσμό με το να επικαλούνται την "επερχόμενη" καταστροφή του Ελληνικού Έθνους και του Κράτους κατ ' επέκταση, για να εκφοβίσουν ακόμα περισσότερο τον ήδη φοβισμένο και συχνά χειραγωγημένο Ελληνικό λαό.

Άλλοι πάλι , και νομίζω αποτελούμε την πλειονότητα του πληθυσμού, αδιαφορούμε τόσο για τις ανάγκες των μεταναστών αλλά ακόμα και για την ίδια τους την ύπαρξη.

Στην ουσία όμως, το βασικότερο όλων αποτελεί το γεγονός, ότι τους επιφορτίζουμε μόνο με υποχρεώσεις και ταυτοχρόνως τους αναγνωρίζουμε ελάχιστα δικαιώματα.

Αυτό το γεγονός αποτελεί θεμελιώδη και κατάφορη παραβίαση των ατομικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων κατά των μεταναστών. Αυτή η παραβίαση ξεκινά από την στιγμή που θα πατήσουν το πόδι τους - συχνά με παράνομο τρόπο - στον Ελλαδικό χώρο, μέχρι την στιγμή που θα φύγουν για οποιοδήποτε προορισμό από την χώρα μας.

Λοιπόν πολλά περιθώρια υπάρχουν για να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής των μεταναστών.

Κατά την γνώμη μου, το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να καταμετρηθούν οι "μόνιμοι" μετανάστες στην χώρα μας. Οι μετανάστες , δηλαδή, οι οποίοι δεν βλέπουν την χώρα μας ως σταθμό μετάβασης προς κάποιον άλλον προορισμό, συχνά προς την Ευρώπη.

Η συγκεκριμένη κατηγορία μεταναστών, ζει και έχει δημιουργήσει οικογένειες με σταθερό - κατά το δυνατόν - εργασιακό περιβάλλον. Άρα αυτοί οι άνθρωποι συμβάλλουν σε όλα στο ελληνικό Κράτος , επομένως έχουν όλα τα εχέγγυα για να διεκδικήσουν και να τους δοθεί η δυνατότητα νομιμοποίησης, ώστε να μην ζουν και αναπνέουν με την "Δαμόκλειο σπάθη" της απέλασης.

Οι λόγοι που πρέπει να γίνει αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο σε πολλούς τομείς.

Στον οικονομικό τομέα, με την αύξηση των φόρων από τους νόμιμα πια μετανάστες, στον ασφαλιστικό τομέα με την αύξηση των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, στην ταυτόχρονη μείωση του μέσου όρου ηλικίας στον "ελληνικό" πληθυσμό, διότι το δημογραφικό πρόβλημα απασχολεί την Ελλάδα περισσότερο από κάθε άλλο μέλος της Ευρωζώνης.

Τέλος , έχω την εντύπωση, πως αν και θα σημειωθούν αντιδράσεις, από τους γνωστούς Ελληνάρες, οι οποίοι έχουν άμεσα συμφέροντα από τις ενέργειες τους αυτές, θα αποτελέσει μεταβατική διαδικασία προς το καλύτερο.

Ούσες παρωδικές αυτές οι επιθετικές και βίαιες αντιδράσεις , θα αναγκαστούμε να αντιγράψουμε το μοντέλο της Αμερικής, την οποία πολλές φορές έχουμε κατηγορήσει και στηλιτεύσει την συμπεριφορά της, αλλά ως προς τον μεταναστευτικό τομέα, αποτελεί όμως παράδειγμα για όλες τις χώρες, οι οποίες έχουν παρόμοιο πρόβλημα, όπως ακριβώς το Ελληνικό Κράτος.

Αυτό που έκαναν, λοιπόν, οι Αμερικάνοι ήταν να νομιμοποιήσουν όλους όσους χρειάζονταν και συμμετείχαν παραγωγικά στο Αμερικάνικο Κράτος.
Η επόμενη κίνηση τους ήταν να δώσουν το θεμελιώδες δικαίωμα, σε αυτήν την κατηγορία μεταναστών, το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Έδωσαν σε όλους τους νόμιμους μετανάστες, το δικαίωμα να θεωρούν τον εαυτό τους πολίτη του Αμερικάνικου Κράτους. Από αυτήν την κίνηση τους κέρδισαν , κατά γενικό κανόνα, κοινωνική γαλήνη και αλληλεγγύη - πάντα στον βαθμό που αναλογεί - και σε όλους τους τομείς ανεξαρτήτως από τους παράγοντες που ανέφερα παραπάνω.

Αλλά το βασικότερο όλων αποτελεί το γεγονός, ότι διαμόρφωσαν τις συνθήκες, ώστε όλοι να νιώθουν μέλη ενός κοινωνικού συνόλου και να προσπαθούν όλοι για το καλύτερο. Από εκείνην την εξέλιξη εκπορεύεται και η εκλογή Ομπάμα , αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Εν κατακλείδι, μακάρι να ανταποκριθούν οι κυβερνόντες στις εξαγγελίες τους περί εκχώρησης πολιτικού δικαιώματος σε όλους τους νόμιμους μετανάστες.

Το παρακάτω βίντεο αφορά αυτό ακριβώς το ζήτημα, με τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, του αρμόδιου δηλαδή υπουργού, περί του ζητήματος των μεταναστών.





Reblog this post [with Zemanta]

2 σχόλια:

  1. Για το αν θα πρεπει οι μετανάστες να εχουν δικαίωμα ψηφου η αποψη μου ειναι
    εάν έχουν συμπληρώσει κάποιο χρόνο παραμονής στη χώρα και εργάζονται μόνιμα πραγμα που σημαινει οτι πληρωνουν και τους φόρους, θα πρέπει να συμμετέχουν στις διαφορες εκλογές.
    δηλαδη θελω να πω οτι η δικαιοσυνη και η δημοκρατια να λειτουργει σε όλους ισοτιμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραία, είδαμε κι ένα ακόμα δυτικότροπο, καλοστημένο θεατράκι "τύψεων και ενοχών"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε ευχαριστουμε για το σχολιο. Μακαρι να μας ξαναρθεις.