Αξιζει τον κοπο!

Hola! Εχει περασει καμποσος καιρος απο το πρωτο εκπληκτικο μου ποστ και ειπα να γραψω κι ενα δευτερο. Μπορει να ειναι λιγο ακυρο ως ποστ, καθως δε θα ασχοληθω με σοβαρα θεματα της επικαιροτητας, δε θα μπορουσα αλλωστε καθως δεν ξερω καν τι συμβαινει στην Ελλαδα το τελευταιο καιρο.
Λοιπον... δεν ξερω πως ακριβως να ξεκινησω καθως ειμαι λιγο αμορφωτος και δεν τα παω καλα με τα λογια και το γραψιμο. Για το λογο αυτο θα προσπαθησω να εκφρασω τις σκεψεις μου οσο πιο απλα μπορω.
H Ελλαδα ειναι χωρα της ΕΕ, επομενως ο Ελληνας φοιτητης δικαιουται μειωμενες τιμες σε σχεση με τους international students, για σπουδες σε αλλη χωρα της ΕΕ. Οι περισσοτεροι πιστευουν πως οι σπουδες στο εξωτερικο ειναι πανακριβες, αλλα δεν ειναι ετσι (εξαιρεση αποτελουν τα economics-finance-business στα οποια τα fees ειναι οντως τσουχτεροτατα). Αν αναλογιστουμε ποσα λεφτα χαλαμε στην Ελλαδα για ρουχα, διασκεδαση, αμαξι, κτλ, πιστευω πως καποιος που δουλευει μπορει να συγκεντρωσει με λιγη οικονομια τα λεφτα που θα χρειαστει σε ενα χρονο. Ξερω πως ειναι δυσκολο να βαζεις στην μπαντα λεφτα οταν δουλευεις, ειδικα στην Ελλαδα που οι πειρασμοι ειναι πολλοι, αλλα πραγματικα αξιζει τον κοπο.
Η εμπειρια του να σπουδαζεις σε μια ξενη χωρα, εχοντας συμφοιτητες απο καθε γωνια του πλανητη, ειναι απλα ανεκτιμητη. Δεν θελω να μιλησω για την αξια των πτυχιων κτλ, αυτο ειναι αλλο θεμα και για να ειμαι ειλικρινης ισως το πτυχιο ειναι το λιγοτερο που κερδιζεις σε αυτο το ταξιδι. Δεν αντιλεγω πως το χαρτι που θα παρεις ειναι σημαντικο και θα σε βοηθησει στην μετεπειτα επαγγελματικη σου ζωη καθως θα ειναι μερος του CV σου, αλλα ως εκει.
Η ολη ομως εμπειρια ειναι οπως ηδη ανεφερα ανεκτιμητη. Καμια φορα θυμαμαι που μιλουσαμε για διαφορετικοτητα, αλλα τωρα καταλαβαινω ποσο αστεια ειναι αυτη η εννοια στην Ελλαδα! Δεν μπορω καν να το εξηγησω με λογια (ειπαμε δεν ειμαι καλος σε αυτα) το ποσο απιστευτο ειναι να ερχεσαι σε επαφη με τοσα πολλα και διαφορετικα ατομα απο ολο τον κοσμο. Μιλαμε για χαωδεις διαφορες σε αποψεις, διαφορετικες πολιτικες πεποιθησεις, διαφορετικη κουλτουρα, κοινωνικες αντιληψεις, θρησκειες, τα παντα ολα. Μπορεις να συναντησεις τα παντα, να ακουσεις πραγματα τα οποια δεν περιμενες να ακουσεις με τιποτα. Αποψεις τις οποιες εσυ ως Ελληνας θεωρεις λιγο πολυ αξιωματα, ξαφνικα μαθαινεις πως ενας ολοκληρος λαος σε καποια αλλη μερια του πλανητη, τις απορριπτει εντελως! Απιστευτη εμπειρια, transformational experience, οπως λενε πολλα websites πανεπιστημιων. Και οντως για μενα ηταν τετοια και ειμαι εδω μολις ενα μηνα! Ελπιζω μονο να συνεχιζω να περναω το ιδιο καλα (και ακομα καλυτερα!) και να συνεχιζω να εμπλουτιζω το CV της ζωης μου.
Και για να κλεισω, θα επιστρεψω στον αρχικο μου τιτλο, προσπαθηστε το, αφηστε για λιγο την βολη της Ελλαδας, διοτι κακα τα ψεματα πολλοι απο μας βαλτωνουμε σε αυτα που εχουμε συνηθισει και δεν δοκιμαζουμε κατι το διαφορετικο. Αξιζει τον κοπο.
Αυτα. Συγγνωμη αν σας κουρασα (οσους διαβασατε ολο αυτο το κατεβατο) ή σας εκνευρισα (πολλοι ισως διαφωνειτε μαζι μου, αλλα δεν μπορουμε να συμφωνουμε ολοι!). Το ξερω πως το κειμενο μου δεν εχει ουτε αρχη ουτε τελος, ειναι απλα η αποτυπωση καποιων σκεψεων, κατι που ηθελα να κανω εδω και καιρο, αλλα δεν εβρισκα το χρονο.

ΥΓ. Καλες εκλογες.

2 σχόλια:

  1. Για να το λες εσύ που ξέρω πόσο σκληρά δούλεψες και τι οικονομίες έκανες για να πας Λονδίνο, έτσι θα είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισχυει απολυτα ingeniero.. Εχεις δικιο! Παντως, περα απο την πλακα αξιζει τον κοπο.. Απο διαισθηση και γω αυτο πιστευω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε ευχαριστουμε για το σχολιο. Μακαρι να μας ξαναρθεις.