Τα Κομματια που Σπανε...

Ξημερωνει και σημερα και εσυ ακομα εδω... Ο υπνος και αποψε δεν σε παιρνει.. Στεκεσαι απεναντι απο εναν καθρεφτη. Οπως ειπε και ενας φιλος προσφατα, στην τελευταια στιγμη αυτοκριτικης της μερας σου. Θες να λες οτι δεν φοβασαι, αλλα μεσα σου ξερεις ποσους φοβους κρυβεις..
Βλεπεις γυρω σου τοσα σπασμενα κομματια απο τον καθρεφτη σου. Ειχες πιστεψει σε αυτα τα κομματια, ειχες επενδυσει σε αυτα, αλλα τελικα η εικονα που βλεπεις δειχνει οτι κατι εκανες λαθος.. Μου λες "ειναι δυνατον να μην φοβαμαι"? Υπαρχουν στιγμες που ο,τι συμβουλη και αν δωσεις θα ειναι σαν να κανεις μια τρυπα στο νερο.. Θα χασεις καποια δευτερολεπτα της ζωης σου για να πεις αυτο που θες, αλλα μεσα σου ξερεις οτι ο αλλος δεν σε ακουει.. Εχει βυθιστει στις δικες του σκεψεις. Στον δικο του καθρεφτη.. Και ξερεις πως απο κει θα βγει μονο οταν το επιλεξει ο ιδιος. Οποτε τον αφηνεις στο μονολογο του.
Οι ωρες περνουν.. Η σιωπη κυριαρχει στο χωρο και βρισκει την καλυτερη συντροφια στις πρωτες αχτιδες του ηλιου που μπαινουν στο δωματιο.. Ξαφνιαζομαι γιατι ενα γελιο σχηματιζεται στο προσωπο σου. Μου λες πως ενιωσες ενα τρανταγμα. Ξαναφοβηθηκα μου λες αλλα αυτος ο φοβος ειχε ακομα χειροτερη αισθηση.
Μετα το πρωτο σοκ ομως αρχισες να συνειδητοποιεις ξανα καποια πραγματα που ειχες για καιρο λησμονησει. Σημασια εχει να εκτιμας τα κομματια του καθρεφτη που δεν ειναι σπασμενα αλλά αντεχουν στο χρονο. Αυτα θα εχεις συντροφια σε καθε ταξιδι, οποιος και αν ειναι ο προορισμος. Σημασια εχει να βρεις τροπους ετσι ωστε ο καθρεφτης σου να μην αποτελειται απο σπασμενα κομματια. Να ανακαλυψεις νεα πραγματα που να εχεις τη αισθηση πως θα σε γοητευσουν.. Και αν δεν σε γοητευσουν μην πολυνοιαστεις! Σημασια εχει καθε φορα που βρισκεσαι στο εδαφος να μπορεις να σηκωνεσαι.. Και να ζεις.. Σημασια εχει να μην νιωθεις πως τα προβληματα λυνονται αν κοιμασαι, αλλα οταν εισαι ξυπνιος και τα βιωνεις. Ειναι οδυνηρο αλλα μακροπροθεσμα ειναι καλυτερο.
Μου κανει εντυπωση. Πως αλλαξε ετσι η διαθεση σου? Ηταν το τρανταγμα, η συναντηση με το απροβλεπτο που θα ηθελα να μην ερχοταν ποτε, αλλα πρεπει να ξερεις οτι καποτε ισως την ζησεις και εσυ. Και αφου την ζησεις πρεπει να αντιμετωπισεις και τα περαιτερω.
Νιωθω πως ολα οσα ειπαμε πρεπει καπου να τα αφησω. Στο μπλογκ μου λες.. Και να μην ειναι ποιημα..Ααα, και να κλεινεις καπως αισιοδοξα.. Θα κλεισω, οκ.. Αλλα πως να κλεισεις οταν μου βαλες νεο ονομα el-fin? Μην ανησυχεις, καθε τελος μπορει να κρυβει μια νεα αρχη.. Το πιστευεις? Αυτην την εποχη, οχι τοσο.. Αλλα μου πες να κλεισω αισιοδοξα..

Υ.Γ.1 Κατα την παγια συνηθεια μου αφηνω και ενα υστερογραφο.. Πια, ειναι σαν παραδοση.. Και δεν ελεγε να μην αφησω και τωρα.. που εκανα μια αποπειρα να αφησω καποιες σκεψεις σε πεζο κειμενο.. Καλο ειναι να αλλαζουμε που και που..Καληνυχτα και Καλο Σαββατoκυριακο σε ολους σας..

2 σχόλια:

  1. ''Σημασια εχει να βρεις τροπους ετσι ωστε ο καθρεφτης σου ... αλλα μακροπροθεσμα ειναι καλυτερο.''
    ...πολύ όμορφο..συμφωνώ!!..
    keep going el-fin...και ναι ισχύει...κάθε τέλος κρύβει πάντα μια νέα αρχή...το πιστεύω ακράδαντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχεις και πολύ δίκιο. Νομίζω ξέχασες μια λέξη ώστε να μπορεί να περιγράψει το άρθρο σου.
    Δεν υπάρχουν κομμάτια που Σπάνε.
    Υπάρχουν ΜΟΝΟ κομμάτια που ΤΑ σπανε,
    και το δικό σου είναι ένα από αυτά. Μπράβο και το επόμενο καλύτερο. ΑΝ και είναι κάπως ψηλά ο πήχυς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε ευχαριστουμε για το σχολιο. Μακαρι να μας ξαναρθεις.