9/11 the other story

Αυτή η μέρα έχει αλλάξει τον σύγχρονο κόσμο. Αποτελεί ίσως την πιο σημαντική μέρα στην σύγχρονη Παγκόσμια Ιστορία μετά τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.

Χαρακτηριστικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός, ότι σε όλο τον κόσμο, αν αναφέρει ο οποιοσδήποτε την φράση nine eleven - εις την αγγλετέραν - όλοι ανεξαιρέτως, θα καταλάβουν τί εννοεί.

Παρουσιάστηκε- αν όντως υπήρξε αληθινά - μια επίθεση , όχι ενός Κράτους ή ενός Εθνους , έναντι κάποιου άλλου, αλλά μια επίθεση μιας φιλοσοφίας και θρησκείας έναντι κάποιας άλλης.

Ήταν λοιπόν αυτό που παρουσιάζεται? Ήταν λοιπόν μια επίθεση των ''Κακών'' Μουσουλμάνων έναντι των ''Καλών΄΄ δυτικών Αμερικάνων? Αποτέλεσε όντως μία επίθεση του Μουσουλμανικού και ''διακτατορικού'' κόσμου, έναντι του Δυτικού Free World?

Ή μήπως ήταν μια καλοκουρδισμένη μηχανή και καλοστημένη παράσταση ώστε να δικαιολογηθεί κάθε επιθετική - ιμπεριαλιστική όπως θα έλεγε και μια πολιτική παράταξη - ενέργεια των ''Καλών'' στα εδάφη των ''Κακών''.

Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω με καταφατικό ή αρνητικό τόνο σε αυτά τα ερωτήματα. Όμως δεν μπορώ να δεχτώ a priori, την μια ή την άλλη άποψη, ιδίως όταν παρουσιάζονται στοιχεία και από τις δύο πλευρές του νομίσματος.

Απλά μετά από αυτήν την σημαδειακή ημέρα, οι ''καλοί'' Αμερικάνοι έχουν πραγματοποιήσει δύο επιτυχημένους - σύμφωνα με το αποτέλεσμα τους - επεκτατικούς πολέμους σε αυτά τα εδάφη, αφενός για να ''απελευθερώσουν'' τους ''καταπιεσμένους'' Ανατολικούς λαούς του Αφγανιστάν και του Ιράκ, και αφετέρου να καθιερώσουν την Δημοκρατία - που ώρες ώρες νίωθω ότι νομίζουν πως εκείνοι ανακάλυψαν τον θεσμό - σε αυτά τα Έθνη, ευαγγελιζόμενοι ότι σε αυτά τα Κράτη κυριαρχούν δικτάτορες, οι οποίοι είχαν προσληφθεί, όχι εκλεγεί, μπορούμε να πούμε τοποθετηθεί, από τους ίδιους τους Αμερικάνους την δεκαετία του 80'.

Κατά μιαν παράφραση της γνωστής φράσης, Άγνωσται αι βουλαί των Αμερικάνων.

Με αυτήν μου την ανάρτηση δεν προσπαθώ να επιβάλω καμίαν άποψη, διότι ο καθένας πρέπει και οφείλει στον εαυτό του προπαντώς, να προσπαθεί να ανακαλύψει την γνώση και όχι να καταπιεί αμάσητο, οτιδήποτε του ''σερβίρουν'', αλλά προσπαθώ να φωτίσω και την άλλη ''σκοτεινή'' πλευρά του φεγγαριού.

Η οποία πλευρά μπορεί να είναι και η αλήθεια. Όχι στο σύνολο της, διότι δεν υπάρχει μαύρο ή άσπρο στην ζωή σε κανένα τομέα, αλλά ίσως να είναι το χρώμα που υπερτερεί και όχι αυτό που υπολείπεται.

Απλά ο καθένας θα αποφασίσει αν το χρώμα που βλέπει , προσιδιάζει προς το ανοιχτό γκρί ή στο σκοτεινό γκρί.



























1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραία ανάρτηση εις ανάμνησιν της 9/11. Ο καθείς, ας βγάλει τα συμπεράσματά του...ας μην κοροιδευόμαστε....έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα όσα λες...η ιστορία, έτσι όπως έχει εξελιχθεί και έτσι όπως εξελίσσεται σε επιβεβαιώνει...σειρά έχει το..Ιράν???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε ευχαριστουμε για το σχολιο. Μακαρι να μας ξαναρθεις.