Ύμνος στην Αντικειμενική Αμερόληπτη Δημοσιογραφία

Εγώ πραγματικά απορώ με την κατάντια των Δημοσιογράφων (εξαιρώ το 95% αυτών που ασχολούνται καθαρά με το μπάσκετ)!
Ποιο συγκεκριμένα: Η Εθνική μας για άλλη μια φορά μας έκανε να καθηλωθούμε στους καναπέδες μας και με τα καλά και τα στραβά τους, μας έφεραν άλλον ένα μεταλλείο!! Τέλεια μέχρι εδώ. Σήμερα το πρωί, κοιτούσα μέσω του internet τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων (φυλλάδων κατά την ταπεινή μου γνώμη) την επομένη της κατάκτησης του μεταλλείου και αυτά που παρατήρησα είναι:

- Καμία εφημερίδα δεν έχει κεντρικό θέμα την Εθνική. Έχουν τον Ολυμπιακό τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ (ποδόσφαιρο), ποιό ποδόσφαιρο δηλαδή?!

- Να είμασταν καμία Αγγλία ή Ισπανία να το καταλάβω, αλλά για το απαξιωμένο Ελληνικό πρωτάθλημα δεν αξίζει αυτή η συμπεριφορά , στο μόνο άθλημα που μας κρατάει στην τσίτα τα τελευταία 20 χρόνια.

- Και πάμε στα χειρότερα. Δείτε σχόλια από τις οπαδικές φυλλάδες:

- ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ: “Ο Σπανούλης στο χειρότερο παιχνίδι του στο τουρνουά έχασε τις βολές 4” πριν το τέλος, αλλά αστόχησε ο Νάχμπαρ..”, και συνεχίζει “Εξωγήινος Σκορτσιανίτης ισοπέδωσε τους Σλοβένους…”. Επίσης, “Σπουδαίος ο Μπουρούσης”!

- Η ΠΡΑΣΙΝΗ: «Στο τρίτο σκαλί της Ευρώπης η Ελλάδα με φοβερό Καλάθη και καταλύτη τον αρχηγό Φώτση”, “Στην καλύτερη πεντάδα ο Σπανούλης και ο Τεόντοσιτς που ο Μπαναώτης θέλει να το δώσει δαλεικό”, “Άλλο πράγμα ο Σχορτσιανίτης όταν βγάζει τη φανέλα των loosers”

- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ: “Ο Σοφοκλής πήρε μόνος του το μετάλλιο”

- Derby news : “Θρίαμβος για την Εθνική..”, “Εξαιρετικός ο Νικ Καλάθης”

Και ρωτάω όλους αυτούς τους δημοσιοκαφρίσκους: Τιs αγκαλίες του Σόφο με τον Σπανούλη, του Φώτση με τον Μπουρούση, του Καλάθη με τον Σόφο, κλπ, τις ΕΙΔΑΝ???

Πότε θα αντιληφτούν ότι το μπάσκετ δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο - και μιλάω καθαρά για την καφρίλα, το οπαδιλίκι, τον τσαμπουκά και όλα αυτά τα στοιχεία που έχουν κάνει το ποδόσφαιρο ένα «επικίνδυνο για τον φίλαθλο άθλημα». Το μπάσκετ έχει άλλο επίπεδο, άλλο χαρακτήρα και άλλο status.

Και μόνο ότι στα αμερικάνικα κολλέγια αποτελεί βασικό «μάθημα» τα λέει όλα.

Μακριά λοιπόν από το μπασκετάκι, αφήστε μας να απολαμβάνουμε την «απόλυτη» Εθνική ομάδα και όχι μόνο. Έχουμε την τύχη να έχουμε τον μπασκετικό Παναθηναϊκό που επί χρόνια είναι μια απόλαυση για το άθλημα και τον μπασκετικό Ολυμπιακό που είναι ίσως η μεγαλύτερη προσδοκία για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ σήμερα.

Αφήστε μας να τους ευχαριστηθούμε! Δόξα το θεό έχετε τόσο χώρο να ασχοληθείτε με το ποδόσφαιρο που δεν υπάρχει κανένας λόγος να ακουμπάτε το μπάσκετ.

2 σχόλια:

  1. Ε καλά τώρα θα τους μάθουμε τους δημοσιογράφους;... Αυτό που δε μπορούν να δούν είναι οτι το μπάσκετ είναι πολύ διαφορετικό απο το ποδόσφαιρο κυρίως στην ιδεολογία περί ομάδας και ομαδικότητας... Μπράβο στην Εθνική μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάλι πιστεύω ότι ως οπαδοί (γιατί φίλαθλοι ελάχιστοι είμαστε) έχουμε τους δημοσιογράφους που μας αξίζουν! Ακόμα και στην Πολωνία ήταν ένας τύπος που επέμενε να ανεμίζει σημαία συλλόγου (δεν έχει σημασία ποιού)...Γι αυτό λέω...Πρώτα πρέπει να αλλάξουμε εμείς, ώστε να αναγκαστούν να αλλάξουν κι αυτοί!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε ευχαριστουμε για το σχολιο. Μακαρι να μας ξαναρθεις.