Και μετά σου λέει, μην ασχολείσαι με την πολιτική...

Αυτό που δεν καταλαβαίνω με τους Έλληνες και ειδικότερα με τους Νεοέλληνες είναι η συνεχής επωδός...
ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ!

Και καλά άντε να συμφωνήσω μαζί τους στο βασικό τους επιχείρημα, να μην ασχολούμαστε με τους πολιτικούς επειδή δεν αξίζουν. Με όσα ακούμε κάθε μέρα, από το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του και τους πολιτικούς όλων των παρατάξεων, δεν μπορώ να τους αδικήσω καθόλου, όταν το ισχυρίζονται. Αντιθέτως οφείλω να παραδεχτώ μέχρι κεραίας όλα όσα τους καταμαρτυρούν. Πλήν ελαχίστων - φωτεινών - εξαιρέσεων Ελλήνων πολιτικών, βλέπουμε ότι η σήψη, η ασυδοσία και η παρακμή βασιλεύουν στο Ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Ανεξαρτήτως κόμματος, χρώματος ή πολιτικών πεποιθήσεων.

Αυτό όμως που δεν το χωράει ο νούς μου, είναι το πώς μπορεί κάποιος να μην ασχολείται με την πολιτική? Ούτε σε κόμματα αναφέρομαι, ούτε σε παρατάξεις μα ούτε και σε ιδεολογίες. Μιλάω για την Ζωή του καθενός μας, την καθημερινότητα, την ρουτίνα μας, που στο βάθος είναι η ΟΥΣΙΑ της πολιτικής, την οποία μπορεί να διαταράξει κάποιος μεγαλοσχήμονας με μια και μόνο κίνηση των δαχτύλων του . Απαξιώνοντας δηλαδή την πολιτική δεν έχουμε το μόνο ελατήριο αντίδρασης, το δικαίωμα της Διαμαρτυρίας, της Οργής και του Ξεσηκωμού. Το μόνο που κάνουμε είναι οπλίζουμε τα εκάστοτε δάχτυλα του καθενός από αυτούς, πάντοτε εις βάρος των πολλών, το οποίο είμαι βέβαιος ο,τι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕ !!!

Οι κοινοτοπίες προσπαθώ να μην με χαρακτηρίζουν, αλλά μια τόσο τετριμμένη φράση νομίζω ότι ταιριάζει γάντι... ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ !!!

Μα καλά, θα μου πεί κάποιος, τί έπαθες καλοκαιριάτικα και τα βάζεις τους λουόμενους - Έυχομαι όχι στον Γουαδαλκιβίρ - Νεοέλληνες?

Τα βάζω γιατί εκείνοι και οι επιλογές της αποστασιοποίησης και της απομόνωσης τους από την πολιτική, την άφησε έρμαιο στις διαθέσεις και τα συμφέροντα των πραγματικά ελάχιστων. Έχουν συντελέσει, ηθελημένα ή αθέλητα, στο να δημιουργηθεί ένα πολιτικό σύστημα πρόχειρο, σαθρό ΜΑ πάνω από όλα βρώμικο. Το πλέον βασικό μου επιχείρημα αυτών μου των ισχυρισμών περί του πολιτικού μας συστήματος, αποτελεί το γεγονός πως, όσα θα συζητηθούν - και καλά - με σοβαρότητα την χειμερινή περίοδο, την περίοδο των Μεγ(κ)αλοδημοσιογράφων, όχι μόνο έχουν συζητηθεί κάτω από το τραπέζι, αλλά το σημαντικότερο, έχουν παρθεί κιόλας οι αποφάσεις.

Ό,τιδήποτε έχει να κάνει με την Οικονομία, τις Συντάξεις ακόμα ακόμα και με την Παιδεία, έχουν ήδη αποφασισθεί και το μόνο που απομένει είναι το καλύτερο δυνατό σερβίρισμα - αν και τώρα που τα λέμε, ακόμα και άγαρμπα ή άκομψα να το κάνουν, πάλι μπορεί να μην ξυπνήσουμε, τα ζώα!

Το γεγονός όμως που με έβγαλε από τα ρούχα μου, αποτέλεσε η είδηση ό,τι παράλληλα με την ανακοίνωση των βασικών μέτρων με Φοροεισπρακτική εστίαση από το Υπουργείο Οικονομίας - όχι τυχαία την συγκεκριμένη περίοδο- , τα οποία μέτρα στο σύνολο τους θα πλήξουν το Έλληνικό νοικοκυριό - και όπως το ονομάζουμε πιασάρικα, το καλάθι της νοικονυράς- βασικό θέμα αποτελεί ο επερχόμενος Αρμαγεδώνας, Η ΓΡΙΠΗ. Έτσι εντελώς φυσικά εμείς ασχολούμαστε μόνο με την ΓΡΙΠΗ. Τελικά όπως και σε μια Ελληνική ταινία είμαστε σαν άλλοι Χρόνηδες, οι γυιοί της ΓΡΙΠΗΣ!!!

Μακριά από μας, αλλά δεν μπορεί να εξαντλήται το σύνολο των θεμάτων μιας Χώρας, η οποία τώρα μετρά τις πληγές από την Οικονομική Κρίση. Η οποία βλέπει τον Τουρισμό, τον Κύριο μοχλό της Οικονομίας της να κάμπτεται. Η οποία μαστίζεται από το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, το οποίο όψιμα αναφέρθηκε από τους Μεγ(κ)αλοδημοσιογράφους για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, να ασχολείται μόνο με την γρίπη. ΕΛΕΟΣ.

Το οποίο αν το καλοσκεφτούμε δεν πολυσκέκει κιόλας, από τα ελάχιστα, και ίσως κάτω από την επίδραση της παραπληροφόρησης, που γνωρίζω γύρω από τα ιατρικά ζητήματα.
Δεν στέκει γιατί από τους νεκρούς, οι περισσότεροι έπασχαν από μια άλλη βαρειά ασθένεια , η οποία σε συνδυασμό με την Γρίπη τον εξάντλησαν μέχρι Θανάτου. Είναι σαν να λέμε ό,τι πέθανε ένας ασθενής με Ειντζ από την γρίπη. Και το βασικότερο, τα ποσοστά θανάτων είναι τα ίδια, ίσως και μικρότερα από την κοινή γρίπη.

Το γεγονός ό,τι οι φαρμακοβιομηχανίες προσπαθούν να μας κάνουν πειραματόζωα να πλουτίσουν εις βάρος της υγείας μας με το να μας εμβολιάσουν όλους δεν το σκέφτηκε κανείς? Ό,τι ίσως αποτελεί τεχνητή Κρίση? Τον εμβολιασμό τον ανακοίνωσε υπερήφανος ο κύριος Υπουργός Υγείας - ο Θεός να τον κάνει - Αβραμόπουλος τις προάλλες και διατινόταν ό,τι εξασφάλισε εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού όλος Χαρά. Δεν μας περνάει από το μυαλό στους Νεοέλληνες τί παιχνίδια παίζονται στην πλάτη μας? Αυτό που δεν μας είπε είναι πότε θα γίνει αυτό και το σημαντικότερο, αν θα είναι ασφαλές ή θα τα κάνουμε χειρότερα μόνο και μόνο από τον φόβο των Μ.Μ.Ε και την Τρομολαγνεία?!

Ερωτήματα αναπάντητα και κατά πάσα περίπτωση έτσι θα παραμείνουν. Για αυτό τα έχω βάλει με εμάς τους Νεοέλληνες, τους παρτάκηδες, τους βολεμένους. Μας έχουν πείσει ό,τι το υπέρτατο κοινωνικό δικαίωμα, το οποίο οι αρχαίοι Έλληνες το είχαν σχεδόν Θεοποιήσει, το δικαιωμα της συμμετοχής και της πολιτικοποίησης, εμείς το πετάμε στα σκουπίδια, έτσι απλά γιατί έχουμε βολευτεί μέσα στις δερμάτινες πολυθρονάρες μας, στις αμαξάρες μας πλάι στην γκόμενα, η οποία είναι πανευτυχής με την κ-Ε-νούργια ΤΟUS τσάντα της, στις ξαπλώστρες στα εξαίσια και πανάκριβα υπερπολυτελή ξενοδοχεία 5* στην Κυανή Ακτή, όπου όλα αυτά θα τα πληρώσουμε με καταναλωτικά δάνεια. Δηλαδή τίποτα δικό μας ολοκληρωτικά. Και το χειρότερο, τίποτα δικό μας από κάτι που στην τελική δεν αξίζει τίποτα. Τουλάχιστον τίποτα παραπάνω πέραν από την χρήση που του κάνεις.

Μας έχουν κάνει να πιστεύουμε πώς μόνο τα υλικά αγαθά έχουν αξία και μόνο αυτά πρέπει να κυνηγάμε. Όχι τις ΑΞΙΕΣ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ, αλλά την ατομικότητα, την παλιανθρωπιά και το άρπαγμα. Η υπέρτατη Αποτύπωση της φράσης ''ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ'' βρίσκει εκφραστή της τον καταναλωτισμό της σύγχρονης κοινωνίας.

Όλα αυτά αποτελούν ένα δριμύ κατηγορώ στον Νεοέλληνα, τον νεόπλουτο, βολεμένο με τα υλικά αγαθά ξεχνόντας ποιός κατά βάθος είναι και για τι θα έπρεπε να μοχθεί.

Κατα την ταπεινή μου γνώμη, δεν μας παίρνει να το πετάμε για το τίποτα, όχι για το ΤΙΠΟΤΑ ρε παιδιά.-

2 σχόλια:

  1. Ρε τι θα γινει με σενα? Εισαι πολυγραφοτατος, δεν σε προλαβαινω!
    Οσον αφορα την πολιτικη τωρα, δεν ασχολειται κανεις παρα μονο κομματικα, διοτι η πολιτικη πλεον εχει γινει γραναζι του συστηματος.
    Οπως την εννοεις εσυ την ''πολιτικη'' δηλαδη να σκεφτεσαι, να αποφασιζεις, να συμφωνεις, να διαφωνεις, να κανεις διαλογο, να κρινεις κτλ. δεν υπαρχει πια, δεν εχει νοημα και δεν εχεις και τη δυνατοτητα στην τελικη να τα κανεις ολα αυτα. Κανεις δε σου δινει σημασια, μονος σου τα λες μονος σου τα ακους, αντε και κανας καμμενος φιλος σου (για ποιον χτυπα η καμπανα).
    Παλαιοτερα υπηρχαν βασιλιαδες και δικτατορες, τουλαχιστον τοτε κυβερνουσαν ανθρωποι. Τωρα αν το εχεις καταλαβει κυβερνουν οι θεσμοι. Οι δυτικοι φοβομαστε την αλλαγη τοσο πολυ που εχουμε φτιαξει ενα σωρο νομους και νομους πανω στους νομους, και οργανισμους και ξανα οργανισμους και γραφειοκρατια και ξανα κι αλλη γραφειοκρατια, και ολο αυτο το πραμα εχει γιγαντωθει και στην ουσια αυτο μας κυβερνα. Αυτο ειναι το συστημα. Ολα προβλεπονται απο κανονισμους και ολα πανε με αυτοματο πιλοτο. Δες ακομα και αυτους που κυβερνουν. Σαν εμας ειναι. Δουλοι του υλισμου και του συστηματος που υπηρετουν. Δεν εχουν οραμα, δεν σκεφτονται καθολου outside the box.
    Αυτη η κατασταση ειναι πολυ δυσκολο να αλλαξει. Και σιγουρα παντως δε θα να αλλαξει με φιλοσοφικες συζητησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ σε όλα από όσα γράφεις.
    Σε ένα μόνο διαφωνώ και κατά την γνώμη μου, δρά καταλυτικά στην πολιτική ζωή της Δυτικής Ευρώπης.
    Αυτό το εξάμβλωμα που σωστά ισχυρίζεσαι ό,τι έχει δημιουργηθεί δεν δρά από μόνο του. Ο αυτόματος πιλότος, στον οποίο αναφέρεσαι, λειτουργεί για τα συμφέροντα κάποιων. Με το να μας αποσπούν την προσοχή σε ελάσσονα ζητήματα, μας αποπροσανατολίζουν από τα σημαντικά ζητήματα, ώστε να μην αντιδρούμε και παράλληλα μας πετάνε το τυράκι του καταναλωτισμού, με σκοπό να μας κάνουν να αισθανθούμε σπουδαίοι και άξιοι. Στο σημείο αυτό διαφωνώ κάθετα μαζί σου, δεν φοβόμαστε την αλλαγή του σύστηματος, δηλαδή τον φόβο μπρός στο άγνωστο, εμείς είμαστε ένα βήμα ακόμα πιο πίσω. Δεν θέλουμε να αλλάξει το σύστημα γιατί - και εκεί ο στόχος του άρθρου μου - είμαστε βολεμένοι στα πούπουλα του ΄καταναλωτισμού και έχουμε χάσει την ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε ευχαριστουμε για το σχολιο. Μακαρι να μας ξαναρθεις.