Ψαχνοντας τη λογικη

Υπαρχουν καποιες φημες που λενε πως καποιος αλλος συντακτης του μπλογκ μπορει να ασχοληθει το επομενο διαστημα με το θεμα που θα καταπιαστω σημερα.. Αυτο των οργανωμενων οπαδων των ομαδων και τη θεση τους στο συγχρονο ποδοσφαιρο (αλλα και στον αθλητισμο γενικοτερα).
Το τονιζω γιατι πιστευω πως ειναι ενα ενδιαφερον θεμα για συζητηση για ολους που ασχολουμαστε με καποια αθλητικη δραστηριοτητα και σιγουρα εμεις σαν scrypta δεν θα μεινουμε μονο σε αυτην την αναρτηση..
Αφορμη παιρνω απο ενα συμβαν που εγινε την Τεταρτη στο Σταδιο Καραισκακη. Τονιζω εκ των προτερων πως δεν βρισκομουν στο γηπεδο για να ξρω τι ακριβως εγινε, απλα παιρνω τις οποιες πληροφοριες απο τα ρεπορταζ των αθλητικων εφημεριδων (που να δεχτω οτι ειναι υπερβολικα, αλλα σιγουρα δεν γινεται ολα να ανακαλυψαν ξαφνικα τα συγκεκριμενα επεισοδια).
Συμφωνα με τα ρεπορταζ καποιοι οπαδοι του Ολυμπιακου επιτεθηκαν σε 80 οπαδους της Σλοβαν και αποτελεσμα των επεισοδιων ηταν ο τρααυματισμος καποιων οπαδων της ομαδας της Μπρατισλαβας..
Δεν θα σταθω στο κινδυνο τιμωριας της ομαδας, ουτε στο οτι μπορει να ζημιωθουν καποιοι κατοχοι εισιτηριων διαρκειας αν τιμωρηθει η εδρα..
Η απορια μου ειναι τι θα γινοταν αν περνουσε η Παρτιζαν και κληρωνοταν με τον Ολυμπιακο.. (Για τους μη γνωριζοντες οι οπαδοι της Παρτιζαν εχουν αδελφοποιηθει με αυτους του Παοκ και οι οπαδοι του Ολυμπιακου ειναι αδελφοποιημενοι με την αλλη μεγαλη ομαδα της Σερβιας, τον Ερυθρο Αστερα).. Παλι καλα που δεν πραγματοποιηθηκε αυτο το σεναριο γιατι θα ειχαμε πολεμικες ανταποκρισεις απο το Φαληρο και τους γυρω δρομους..
Δεν ειναι δυνατον να επιτιθεσαι σε 80 οπαδους οι οποιοι το πιθανοτερο ειναι να εβλεπαν το ταξιδι στην Αθηνα σαν μια καλη ευκαιρια για διακοπες..
Το ζητημα των οργανωμενων οπαδων κατα τη γνωμη μου ειναι ενα κοινωνικο φαινομενο το οποιο δεν εχει αντιμετωπιστει σωστα σχεδον απο καμια ομαδα και σιγουρα ουτε απο την πολιτεια (αραγε τι γιναν εκεινοι οι νομοι που λεγαν για λεσχες οπαδων και συμφωνα με τους οποιους οι οργανωμενοι δεν θα επαιρναν εισιτηρια?) Ρητορικη η ερωτηση..
Θελω να διευκρυνισω πως απεχθανομαι το τσουβαλιασμα ολων των οπαδων οπως κανουν καποιοι αθλητικοι δημοσιογραφοι, οι οποιοι ασχολουνται και αυτοι-πλην ελαχιστων εξαιρεσεων-επιδερμικα με το ζητημα, και μονο οταν αυτο "πουλαει"..
Αυτοι ειναι που οταν μια ομαδα πετυχαινει μια σημαντικη νικη βαζουν σαν κεντρικη φωτογραφια εικονες απο τη θυρα των οργανωμενων..Γιατι αραγε δεν βαζουν απο τη θυρα των επισημων? Αυτοι μιλανε για ηρωικους λαους.. Και απο την αλλη ειναι οι πρωτοι που κραζουν τους οργανωμενους επι δικαιων και αδικων.. Βγαλτε εσεις συμπερασμα και πειτε μου και μενα..
Προσωπικα μου αρεσει σε μεγαλο βαθμο η ατμοσφαιρα που δημιουργουν οι οπαδοι στα γηπεδα..Οποιος εχει παρακολουθησει παιχνιδι της ομαδας του επι 90 λεπτα φωναζοντας καταλαβαινει τι λεω..Οποιος εχει συμμετασχει σε μια χορογραφια επισης.. Οποιος εχει σηκωσει ενα πλακατ το ιδιο..
Απλα μετα απο ενα σημειο ακομα και αυτα χανουν την ομορφια τους οταν επισκιαζονται απο κλασικες νηπιακες επιδειξεις αντρισμου..Οπως ειπα και στην αρχη το συγκεκριμενο αθλητικο ζητημα θα συνεχισει να ενδιαφερει αυτο το μπλογκ..(μαλλον γιατι δεν ειναι αμιγως...αθλητικο!)

4 σχόλια:

  1. ΠΑΟΚ και Παρτιζαν για παντα αδερφια.

    Οοοο ΠΑΟΚΑΡΑ, εχω τρελα μες στο μυαλο!!!
    Oooo Partizane, volimo te srcem svim!!!!

    Εμεις παντα θα τους κυνηγαμε, οι κοκκινοι παντα θα τρεχουν.

    ΥΓ. Μπορω (ανετα) να γινω και πιο ζωο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οτι μπορεις να γινεις ακομα περισσοτερο ζωο το ξερω..Οπως επισης ξερω οτι σκυλι που γαβγιζει δε δαγκωνει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ????
    ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΙ ΟΤΙ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΝ ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΣΕΡΒΙΑ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΓΡΟΘΙΕΣ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΥΡΙΟΥ.
    ΠΑΝΤΩΣ CRYPT ΑΜΑ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΙΣΑΚΙ ΓΑΥΓΙΖΕΙ ΓΑΥΓΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε συ ποιον λες κανις? Ξερεις ποση τριχα εχουν αυτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε ευχαριστουμε για το σχολιο. Μακαρι να μας ξαναρθεις.