Τα συμπεράσματα δικά σας...

Επειδή το γυρίσαμε προς στα αθλητικά είπα να κάνω μια ανάρτηση σχετικά με τον αθλητισμό, αλλά συνάμα και τόσο έξω από τα στενά αθλητικά πλαίσια. Εξηγούμαι καλύτερα.

Κατά την χθεσινή μου - καθιερωμένη εδώ και καιρό - περιήγησή μου σε αθλητικού περιεχομένου σελίδες στο Διαδίκτυο, έπεσα πάνω σε ένα άρθρο. Αυτό το άρθρο λοιπόν αφορούσε τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε σύγκριση με τις τιμές των εισιτηρίων των μεγαλύτερων συλλόγων στην Ευρώπη. Παρεπιμπτόντως το άρθρο αυτό είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.gazetta.gr , για κάθε ενδιαφερόμενο.

Λοιπόν με λίγα λόγια φρικάρησα. Αν βέβαια ισχύουν οι τιμές αυτές των εισιτηρίων. Για αυτό το λόγο ανάρτησα και την ''πηγή'' μου. Τα ίδια συναισθήματα πιστεύω θα σας κατακλύσουν και εσάς όταν δείτε το σχετικό άρθρο.

Το αναδημοσιεύω για να έχετε άμεσα τις πληροφορίες.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη φαίνεται ότι βάζουν οι Έλληνες φίλαθλοι προκειμένου να αγοράσουν εισιτήρια διαρκείας των αγαπημένων τους ομάδων. Μόλις 20 ευρώ παραπάνω πληρώνει ο οπαδός της Μπάγερν Μονάχου από αυτόν της...Ρόδου και της Καλλιθέας για εισιτήριο διαρκείας. Αποκαλυπτικό είναι σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Real news το οποίο αναφέρεται στην ακρίβεια των εισιτηρίων διαρκείας των ελληνικών ομάδων.Συγκεκριμένα τα φθηνότερα εισιτήρια των ελληνικών ομάδων έχουν ως εξης:

Παναθηναϊκός 250
Ολυμπιακός 450
ΑΕΚ 250
ΠΑΟΚ 150
Λάρισα 150
Πανθρακικός 225
ΟΦΗ 150
Παναιτωλικός 150
Ρόδος 100
Καλλιθέα 100

Σε ότι αφορά τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες τα φθηνότερα εισιτήρια διαρκείας έχουν ως εξής

Μπαρτσελόνα 173

Ατλέτικο Μαδρίτης 165
Μπάγερν Μονάχου 120
Βόλφσμπουργκ 132
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 513
Τσέλσι 700
Άρσεναλ 960
Αϊντχόβεν 217
Λιλ 150
Λιον 160

Από πού να ξεκινήσει κάποιος και πού να σταματήσει.

Είναι λοιπόν ποτέ δυνατόν ένας φίλαθλος της Βόλφσμπούργκ , η οποία σημειωτέον πήρε την σαλατιέρα - το πρωτάθλημα Γερμανίας - μετά από ''χιλιάδες'' χρόνια να πληρώνει όχι μόνο το ένα τρίτο από τον οπαδό του Ολυμπιακού, όχι μόνο τα μισά από τον οπαδό του Παναθηναϊκού αλλά λιγότερα από τον οπαδό του Παναιτωλικού που αγωνιζόταν στην Τρίτη Εθνική Ελλάδος???? Έλεος!!! Δηλαδή ο οπαδός του Παναιτωλικού έχει περισσότερες ανέσεις, βιώνει πεισσότερς συγκινήσεις ή απολαμβάνει καλύτερες γηπεδικές εγκαταστάσεις από τον οπαδό της Βόλφσμπούργκ και δικαιολογούνται αυτές οι αποκλίσεις??? Ή ο οπαδός στην Ελλάδα αντικρύζει αν όχι ίδια αλλά σχετικά παρόμοια ποιότητα ποδοσφαίρου με τα μεγαθήρια της Ευρώπης και θαρρείς σε καλύτερα γήπεδα?

Επειδή κάποιος μου έλεγε πως ότι πληρώσεις παίρνεις, οφείλω να ομολογήσω ότι στην καλύτερη περίπτωση εδώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Διότι με αυτή τη λογική ο οπαδός του Ολυμπιακού βλέπει διαστημικό ποδόσφαιρο για να πληρώνει 3 φορές περισσότερες το εισιτήριο του από τον αντίστοιχο οπαδό της Μπαρτσελόνα, η οποία πέρυσι κατέκτησε τα πάντα στο πέρασμα της. Ή παρακολουθεί καλυτερους αθλητές από τον Μέσι και τον Ιμπραήμοβιτς, ας πούμε. Ή το γήπεδο του Ολυμπιακού, το οποίο είναι το μοναδικό αμειγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Ελλάδα, είναι καλύτερο από των 100 χιλιάδων θέσεων Καμπ Νού της Μπαρτσελόνα???

Το ποδόσφαιρό έχουν πεί ότι είναι θρησκεία χωρίς απίστους.

Εγώ πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι μια ''θρησκεία'' την οποία την χρυσοπληρώνουμε όλοι μας. Δεν αναφέρομαι μόνο στους κατόχους διαρκείας, οι οποίοι εκ των πραγμάτων πληρώνουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας, αλλά όλοι οι Έλληνες πολίτες. Άμεσα και Έμμεσα.

Το Ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα στο σύνολό του βασίζεται στην χρηματοδότηση μας. Μέσα από τα τηλεοπτικά συμβόλαια, μέσα από την μη αποπληρωμή των οφειλών των ομάδων στο Δημόσιο, μέσα από την χρήση γαιών και εκτάσεων, οι οποίες ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και παραχωρούνται εν μια νυκτί στις ΠΑΕ. Στις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ δηλαδή.

Όλοι μας αν χρωστούσαμε 1 ευρώ στο Δημόσιο θα απειλούμασταν με κατασχέσεις, με φυλακίσεις, με ... αποκεφαλισμό!!! Τόσα χρόνια όμως που η μία μετά την άλλη ΠΑΕ , αποδεδειγμένα, χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο και δεν πληρώνουν ξέρετε τι γίνεται??? ΤΙΠΟΤΑ. Όχι μόνο δηλαδή δεν τιμωρούνται, άλλοτε λόγω των σχέσεων των Ελλήνων πολιτικών με τις ομάδες, άλλοτε με τον φόβο των κυβερνόντων να μην ''στεναχωρήσουν'' τους οπαδούς μίας ομάδας, άλλοτε εκμεταλευόμενες οι ΠΑΕ παραθυράκια των νόμων, αλλά - ως εκ του θαύματος- την βγάζουν καθαρή. Και σαν να μην έφτανε αυτό πολλές φορές επιδοτούνται και από πάνω από εταιρείες του Δημοσίου.

Τα παραδείγματα ανομίας στο Ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη που μπορώ να αναφέρω είναι τόσα πολλά που άνετα καλύπτω μια σελίδα. Ενδεικτικά ΑΕΚ -με επικεφαλής τον ΜΑΚΗ ΨΩΜΙΑΔΗ - και Άρης ... άρθρο 44. ΠΑΟΚ ... παραχώρηση στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ του γηπέδου της Πυλαίας, διαγραφή χρεών και επιδοτήσεις από την Εταιρεία Αερίου. Πανιώνιος... μετονομασία σε Νέος Πανιώνιος. Καβάλα - με επικεφαλής τον γνωστό μας ΜΑΚΗ ΨΩΜΙΑΔΗ - επίσης σε Νέα Καβάλα. Ολυμπιακός ... υποθέσεις Κοσκωτά και Σαλιαρέλη. Παναθηναϊκός υπόθεση λουλουδιών, στημένων παιχνιδιών, απειλών κατά διαιτητών. Καλαμαριά .. ένωση με την ΠΑΕ Θερμαϊκός για να διαγραφούν τα χρέη της στο Ελληνικό Δημόσιο και μετονομασία σε Νέα Καλαμαριά. Για να μην αναφερθώ στα σκανδαλώδη ποσά με τα οποία επιδοτεί η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση τις ομάδες, χρήματα τα οποία επ' ουδενί δικαιολογούνται από τα έσοδα. Τα παραδείγματα δεν έχουν τελειωμό.

Πήρα ως αφορμή το καθεστώς στα διαρκείας αλλά θέλησα να δώσω μια γενικότερη εικόνα και γεύση της κατάστασης που επικρατεί εδώ και χρόνια στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε ένα προηγούμενο άρθρο μου θέλησα να αναδείξω την ευχάριστη πλευρά, τώρα όμως θέλησα να καταγράψω την ''σκοτεινή'' πλευρά του Φεγγαριού.

Τα συμπεράσματα λοιπόν δικά σας...

1 σχόλιο:

  1. Λοιπον... οσον αφορα το πρωτο σκελος εχεις αδικο. Καταρχας ο Παναιτωλικος μπορει να ειναι τριτη εθνικη αλλα εχει παρα πολυ λαο, επομενως συμφωνα με νομο προσφορας και ζητησης ''αντεχει'' να βαλει τα διαρκειας 150 ευρω.
    Επισης το οτι μια ομαδα ειναι ''μικρη'' δε σημαινει οτι θα πρεπει να εχει και τζαμπα τα εισητηρια, γιατι ετσι δε θα εχει εσοδα και δε θα γινει ποτε ''μεγαλη''! Αλλωστε οι ''μικρες'' ομαδες εχουν τα εισητηρια ως κυρια πηγη εσοδων, αντιθετα για τις ''μεγαλες'' αυτα ειναι μαλλον συμπληρωμα. Οσο πιο ''μεγαλη'' ειναι μια ομαδα τοσο πιο πολλα εισπραττει απο χορηγους, τηλεοπτικα, διοργανωσεις, τουρνε κτλ., οποτε για αυτη τα εισητηρια αποτελουν ενα σχετικα μικρο ποσοστο των εσοδων.

    Οσον αφορα τωρα το δευτερο σκελος, η σαπιλα στο ελληνικο ποδοσφαιρο ειναι σε ολους μας γνωστη, τι να πρωτοπει κανεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε ευχαριστουμε για το σχολιο. Μακαρι να μας ξαναρθεις.